Egyszerűen
spirituálisan

2022-ben várandós voltam elterveztük férjemmel belevágunk a baba projektbe, elég hamar terhes is lettem.

Elkezdtem a kötelező vizsgálatokat végig járni, aztán a nagy genetikai ultrahangon valami nem volt jó, elküldtek egy másik vizsgálatra, már maga a vizsgálat is lelketlen gépezet volt. Egy hormonbomba kismamának szerintem ilyenkor jól esik némi emberi kommunikáció. Lezavartak gyorsan aztán csá! Két nővérem mind tapasztalt anyukák, ők segítettek és nyugtattak nem lesz semmi gond nekik is volt hasonló probléma. Az a bizonyos tarkó redő eltérés az ultrahangon. Zokogva jöttem ki a vizsgálatról és legjobban ez a lelketlen hozzáállás bántott. Meg most hogy, mi lesz stb. Nade hazajöttem megvigasztalt a tesóm ne stresszeljek mert neki is ez volt. Bejelentkeztem egy nagyon átfogó vizsgálatra magán úton, vagy lehetett volna egy helyi mintavételes genetikai vizsgálatot ( tűt szúrnak a hason keresztül a méhbe) mondom ezt köszi kihagynám inkább fizetek magánba vérvételes vizsgálatra.

Sajnos ez a vizsgálat sem lett jó. Amikor közölték ezt telefonon mint akin átmegy az áram nem volt túl kellemes. Mondom nem nem ez még nem jelent semmit nem hagytam hogy a rossz érzések és bármilyen rossz kimenetelű történet bekúszon a gondolataimba.

Aztán közölték ezért mert a lelet nem lett jó (pozitív lett Dan szindrómára) ingyenesen helyi mintavételes vizsgálat lesz mert az a pontos (tehát a hasba szúrást nem úsztam meg.) Izgultam kicsit miatta milyen lesz, de a család megnyugtatott nem vészes ki lehet bírni.

Eközben Theta Healler társam segítségét kértem nézünk rá erre a helyzetre.

Végig nyugtattuk magunkat nem lesz semmi gáz!

De a vizsgálat során közölte az orvos kedvesen, hogy azért ne számítsak semmi jóra mert a vérvételes vizsgálat nem jó ez sem lesz jobb, én még reménykedtem a vizsgáló asztalon.

De eljött a kőkemény valóság. Sajnos Dan szindrómás a magzat. Végig futott rajta egy remegő érzés. Huhh át csak arra tudtam gondolni miért velem történik ez. Abban biztos voltam én nem szeretnék egy ilyen nehézségekkel küzdő gyermeket a világra hozni. Ez amúgy félelmem is volt dolgoztam magamon ennek kapcsán.

Azt tudtam, hogy  az ilyen típusú gyermekek azért ilyenek mert nem tudnak lerezegni az alacsony földi létre. És milyen hatalmas szeretetet tudnak közvetíteni milyen csodás különleges képességeik vannak. De én nem vagyok ennyire ős anya és elszánt hogy ezt bevalljam. Aztán azért csak össze állta a kép a terhességem végig nehéz volt nagyon szédültem rosszul voltam szinte csak feküdtem egész nap. De az elején még mondogattam is viccesen a kisjézust hordom a szívem alatt.

Olyan egység érzést, hogy mindenki egy és végtelen szeretettet még soha életemben nem éreztem mint amikor lejött a lélek méhembe. Utána tudtam meg terhes vagyok:) Szóval ez tényleg érdekes tapasztalás volt.

Nade amikor realizálódott a dolog, hívtam a dokim: ez a helyzet mi legyen, azt mondta feküdjek be a korházba egy terhesség megszakításra.

Nem nagyon gondolkoztam sokat 2nap múlva mentem.

Sem férjem sem én nem voltunk erre felkészülve.

Nagyon féltem az egésztől. Az első szülésem nem volt egy leányálom, gyorsan szültem de utána erős seblázam volt és elkaptam egy korházi fertőzést. 40fokos lázzal feküdtem.

Szóval féltem nagyon féltem, izgultam nem aludtam teljesen zombi állapotban voltam. Kentem magamra a nyugtató olajokat ezek azért sokat támogattak abban ne vigyem be magam a félelem legmélyebb bugyraiba.

Jelenbe tudjak maradni.

Eljött az idő bementem hát a táskácskámmal a korházba jöttem egy fél nap volt míg felvettek az osztályra papírmunka vizsgálatok estére már egy korteremben voltam. Mellettem szintén hasonló szituációban lévő anyukák. Valahogy amikor már bent voltam csak csináltam mentem tettem a dolgom nem engedtem elkalandozzon a gondolatom rémképekkel, viccelődtem a szobatársammal nyugtattam őket, én még korai időszakban voltam, volt aki már nevet adott a magzatának rugdosott mélyebb kapcsolatba került már vele. Vannak nehezebb helyzetek az enyémnél. 5napot töltöttem bent. Ilyekor mindenféle szert és eszközöket adnak, hogy elindítsák a szülést. Kedves szobatársam 1 nap alatt megvolt nekem ugyan ez 3napig tartott az oxitocin nem hatott kellet egy erősebb infúzió. Elején reményteli voltam mondom megcsinálom első nap aztán mehetek haza, hát próbárra lett téve az erőm és a kitartásom, 3.nap amikor megint kezdődik ellőről a tortúra kicsit elfáradtam már minden szobatársam kimet mellőlem egyedül voltam a szobában.

Hozzátenném, mindig azt kérem legyen magán szobám ha lehet, egyedül szeretnék lenni, én magányos farkasként szoktam akár gyógyulni vagy az ilyen nehéz helyzeteket átvészelni a saját gondolataimmal szeretem ilyenkor körbe venni magam.  És az univerzum mindig meg is oldja most is egyedül voltam a végén, és a mostani terhességem alatt is teljesen egyedül voltam egy 8 ágyas szobában.

3.napra sikerült megszülnöm túlvoltam az egészen visszavittek a szobámba Netflixeztem ettem gyógyultam pihentem és 2nap múlva hazamehettem.  És utolsó nap nincs véletlen mindig mondom egy idősebb hölgy jött a szobába, aki elmesélte neki van egy sérült gyermeke aki már felnőtt, régen nem vizsgálták annyira ezeket mint most. Mesélte milyen nehéz dolga volt megfelelő otthont keresni a fiának és milyen messze kihalásos alapon lehet találni jó helyeket. És milyen szerencsém van ilyen hamar kiderült. És igen kicsit távolabbról néztem az életem megláttam mindazt a hálást és pozitívumot, hogy igen nem kívántam magzatomnak ezt a tanulást az életben inkább döntöttem és elengedtem. Milyen hálás vagyok, az orvosoknak hogy ez kiderült, azoknak  a kedves dokiknak akik 5nap alatt velem voltak többnyire nők voltak és nagyon támogató kedvesek voltak végig. Hálás voltam a családomnak akik bejöttek hozzám segítettek mindenben.

Ezekkel az érzésekkel foglalkoztam és nem a veszteséggel a szomorúsággal, mert ez is egy döntés!!!

Haza értem és még azért 1-2 hónapig volt sírdogálás a gyász és a hormonok dolgoztak. Hálás vagyok hogy vannak technikák amivel meg lehet könnyíteni ezeket a folyamatokat. Kolleganőmhöz fordultam segítségül a következő családállitáson a Ritmus stúdióban már ott voltam. És lélek szintjén a családunk elbúcsúzott  a magzatomtól. Ha az ilyes féle földön túli elengedés nincsen meg erősen kihathatnak a jelenre, pl. akinek nem jön össze a baba, vagy  a családi kapcsolatokban nehézségek vannak.

Es nagyon pozitív tapasztalás, hogy a korházban felkeresett minden ilyen típusú kismamát  egy pszichológus és elbeszélgetett velünk ha szükséges kaphatunk ilyenféle segítséget a gyász feldologázásban mondott pár kedves tanácsot amit ajánlok másoknak is.

Ültess egy fát, vagy nővényt a meg nem született magzat szimbólumaként.

Minden hozzá köthető dolgot tégy bele egy dobozban és vagy ásd el a fa alá vagy csak égessétek el egy rituálé keretében. És  a füsttel együtt engedjétek elszállni.

Légy elővigyázatos a tüzeléssel kapcsolatban és környezetre káros anyagokat ne égess el.

Vagy tégy úgy ami  szívednek kedves az elengedés folyamatában.

Tudd a lelkek kapcsolódnak a szeretet időn téren túli. Az elvesztés érzését csillapíthatod a szeretet az emlékeid benned élnek azokat sose tudod elveszteni.

Nem győzőm hangsúlyozni mennyire öröm, hogy a korházakban is foglalkoznak az érzelmi egészséggel, és tényleg rengeteg jó segítő módszer létezik a traumák feldolgozásával, a kulcs a cselekvés megtenni az első lépést elmenni bejelentkezni valahová valakihez. A döntés a te kezedben van.

Mi a tanulás ebben a történetben minden okkal történik és mindenből tanulunk tapasztalunk valamit. Ez a kis magzat meg sem született de megéreztette velem az teljes egység élményét, megmentette a házasságomat. Mért ?terhesség alatt volt konfrontációnk bőven és én már a válást is fontolgattam. Ez az egész történet a férjemet is megviselte és rájött milyen fontos vagyok neki nagyon aggódott értem. Ezt el is mondta és annyira boldoggá tett ezzel az egy apró mondattal. Azóta nem volt komolyabb vitánk veszekedésünk. Szorosabb lett a kapcsolatunk.

Ennyi mindent adott nekünk ez a helyzet és ha ebből a nézőpontból vizsgálod a dolgaid építenek és nem pusztítanak. Légy Hálás

Kívánom neked Légy nyitott és légy bátor segítséget kérni és elfogadni ha nehézségeid vannak.

Szeretettel Évi

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük